Hvordan finder du rundt i lønsystem junglen?

Den ultimative guide til over 10 lønsystemer

Opdateret af Frederik Kromann d. 28/02-2024

Med næsten 3 millioner lønmodtagere laves der utallige lønsedler i Danmark hvert eneste måned. Hele processen kan efterhånden digitaliseres med alt fra online kørsels- og tidsregistrering og digitale lønsedler i E-boks eller Mit.DK til automatiske indberetninger til SKAT og komplet online lønadministration. Der findes rigtig mange lønsystemer til at varetage denne proces, og de har alle mange forskellige funktioner og tilvalg af features.

Du har med udgangspunkt i denne guide mulighed for at danne dig et overblik over de forskellige muligheder som findes. Måske er der et lønsystem som passer præcis til dine behov. Du kan dog risikere at der kan være flere som passer. I sidste ende er valg af lønsystem lidt som religion hvor argumenter ophører og følelser tager over. Håber denne guide giver dig det overblik du har brug for.

Hvad skal et lønsystem kunne?

Og hvilke er bedst til små virksomheder, der ønsker billig lønadministration? Lønsystem til små virksomheder er ikke det samme som et til store. Gratis lønsystem – måske en god idé. Men i sidste ende slår tidsbesparelse gratis vil jeg mene. Og lønsystemer i Danmark er en kæmpe jungle. Og kan man få et lønprogram egnet til store virksomheder, hvor alt er inkluderet i det månedlige abonnement? 

Stiller du dig selv nogle af disse spørgsmål, og ønsker du at skabe mere tid i hverdagen til andre opgaver end lønudbetaling? Så skal du læse med her. Det kan nemlig være lidt af jungle at navigere rundt mellem alle de danske lønsystemer. Med forskellige abonnementer, pris pr. lønseddel og tilvalg af features. Vi gennemgår og sammenligner derfor dem alle, så du kan få overblik til at vælge det system, der passer bedst til netop din virksomheds behov.

Få en lettere hverdag med brugervenlige systemer til lønudbetaling

Med et lønsystem kan du koge lønafregning ned til få simple trin. I de fleste programmer får du en brugervenlig online platform, hvor du kan tilføje medarbejdere og lave deres lønsedler med forskellige løntyper, fravær og personalegoder. 

Systemerne er typisk sat op til at kunne indhente data fra et timesystem og til automatisk at indberette til SKAT, ATP og feriekontoer. Når du har bekræftet dine lønkørsler, kan du derfor roligt læne dig tilbage og slappe af! Og skulle der dukke en fejl op, kan du for det meste lave en simpel korrektion i lønsedlen. Det lyder alt sammen nemt og bekvemmeligt, og det er det også – men først skal du lige have valgt dit lønsystem.

Vi sammenligner danske lønsystemer

Nogle lønsystemer har eksisteret i adskillige år, mens andre er nye spillere på banen. Derfor er dansk løn administration også blevet mere innovativ og er konstant under udvikling pga. konkurrencen på markedet. For at give dig lidt bedre overblik, har vi sammenlignet systemerne på det helt generelle, blandt andet hvornår de er stiftet, hvem deres kunder er og hvad det koster:

 

Danske lønsystemer - det generelle

[table id=1 /]
Dataløn Danløn​ Zenegy Salary Pento Intect Epos Visma Lessor Proløn Ekpresløn Let løn EG
Stiftet årstal 1968 1991 2015 2016 2016 2015 1999 1999 1976 2001 1993 En del af SKAT 1983
Antal ansatte 105 20-49 5-9 11-50 5-9 20-49 200-499 8000 50-99 31 0 En del af SKAT 500-999
Antal kunder 60.000+ 45.000+ 2000+ 5000+ 800+ 7000+ 600+ 1300+ 50.000+ 11.000+ Ikke tilgængeligt Ikke tilgængeligt 1400+
Kundesegmenter / virksomheder Små og mellem Små Små og store Små og mellem Små og store Små og store Mellem og store Mellem og store Små og store Små og store Små og store Små Små og store ***
Pris - abonnement / måned 109-799 kr. 0 kr. 0 kr. 0 kr. 0 kr. 0 kr. Individuelt tilbud 0 kr. Individuelt tilbud 99-799 kr. 0 kr. 0 kr. 116 kr.****
Pris - lønseddel 20 kr. 20 kr. 20 kr. 0-19 kr. 20 kr. 0-18 kr. Individuelt tilbud 30 kr. Individuelt tilbud 20 kr. 12 kr. 0 kr. 35 kr.
Telefon support 0 kr. Kun premium Kun med Premium & Enterprise Kun med service abonnement**
Gratis test / demo

*Henvendt til brancherne bureau- og konsulent, vikar, service, uddannelse og transport.
**Visma rådgiver om både løn og applikation.
***Henvendt til håndværker- og installatørvirksomheder
****2-4000 kr. i oprettelse.
Note – Data er baseret på info fra virk.dk, virksomhederne og deres hjemmesider.

Lønsystemer: Hvad siger de selv?

Vi har spurgt direktører og repræsentanter fra de forskellige virksomheder, hvorfor de mener, at deres kunder vælger netop deres lønsystem.

”Pento’s kunder er hovedsageligt entreprenante vækstvirksomheder, og jeg tror, at svaret på dit spørgsmål kan findes heri. Laveste fællesnævner har førhen været, at lønsystemer kun skal håndtere udregningen af en løn, og ved at have udfordret dette mindset og stille spørgsmålstegn ved de eksisterende arbejdsgange, har Pento oplevet markant vækst. Jeg ved, fra vores interne statistikker af nytilkomne kunder, at størstedelen har foretaget skiftet til Pento fordi, at de erkendte, at manuelle e-mails, Excel-ark og andre datasiloer, samt manuel indtastning, kunne nedbringes i virksomhedens løn-, tids- og ferieadministration. Jeg vil dog vove at påstå, at vores intuitive design også er et trækplaster for de fleste. Flere og flere virksomheder vil gerne automatisere deres arbejde, men en anden stor trend er også at give mere kontrol til medarbejderen – både, så man slipper for manuelt arbejde, men også for at skabe mere transparens og undgå en masse spørgsmål”

Danløn

Danløn Markedschef Mia Veldorm lønsystem

Mia Veldorm

Markedschef
Danløn tilbyder et system, der er nemt og billigt til små virksomheder

”Vores system bygger på stor brugervenlighed og tryghed. Du kan komme i gang med det samme og selve systemet er meget intuitivt og kan bruges af alle. Systemet følger alle regler og lovning, og du kan tilpasse til ønskede overenskomster, større antal lønsedler, flere afdelinger samt få alt på plads til automatisering af dine udbetalinger i få simple trin. Vores support er også en af grundene til, at vores kunder vælger os. Alle henvendelser besvares inden for 2 timer og ofte faktisk inden for 30 min. Der er ingen bindinger, og du betaler kun for det, som du skal bruge. Vi tilbyder mange gratis hjælpeværktøjer på siden, og også en gratis app, der giver fleksibilitet og tryghed til medarbejdere, både når de skal registrere timer, kørsel eller udlæg, og hvis de f.eks. ønsker at rette deres konto informationer.”

Dataløn

Dataløn - Direktør Karina Wellendorph

Karina Wellendorph

Direktør
Dataløn – tilbyder et system udviklet af løneksperter med mange års erfaring. De enten hjælper dig eller laver lønnen for dig

”Vi ved, at størstedelen af dem, der vælger DataLøn, gør det fordi de er blevet det anbefalet – så spørgsmålet er måske mere, hvorfor vores kunder anbefaler os til andre? Når vi spørger dem, er der to ting, der stikker ud: 1. Funktioner, der automatiserer deres arbejde. 2. Vores kundeservice, som hjælper med alt fra lønfaglige spørgsmål til for eksempel sparring om tolkning af en overenskomst. Det er min oplevelse, at det i bund og grund handler om tryghed. Vi gør, hvad vi kan, for at gøre det nemt for vores kunder at overholde skatteregler og gældende love – at gøre deres lønarbejde nemt, så de har ro i maven. Når de kan automatisere gentagne processer, sikrer de for det første, at de undgår fejl – de kan ikke komme til at glemme en indberetning eller en overførsel. Og for det andet frigør det tid til at fokusere på forretningen eller til andre opgaver i bogholderiet.”

Zenegy

Jes T. S. Brinch

Jes T. S. Brinch

Stifter og CEO
Zenegy – tilbyder et innovativt system med utallige funktioner og integrationer, så du kan lave løn på en helt ny måde.

”Vores kunder oplever Zenegy som et moderne og innovativt lønsystem og er begejstrede for de mange funktioner og den fleksibilitet som Zenegy tilbyder. Samtidig får vi ofte at vide, at opbygningen og designet af vores lønsystem gør det ekstremt simpelt og intuitivt at bruge. Så selvom det er et lønsystem med mange muligheder, bliver der ikke gået på kompromis med brugervenligheden. Noget der også adskiller Zenegy fra andre lønsystemer er blandt andet vores fokus på brugeroplevelsen for medarbejderne – vi får meget positiv respons fra vores kunder, der oplever, at deres medarbejdere er begejstrede for brugervenligheden i Zenegy, hvilket vi er ret stolte af.Derudover vælger vores kunder også Zenegy på grund af de mange integrationsmuligheder, vi tilbyder. Når kunderne integrerer Zenegy med deres yndlingsprogrammer, kan data flyde mellem systemerne og på den måde slipper vores kunder for manuelt tastearbejde og deres processer bliver mere strømlinet ”.

Salary Medstifter og CPO Thomas Qvist

Thomas Qvist

Medstifter og CPO
Salary tilbyder hurtig og automatiseret lønadministration, så du kan spare tid og penge.

“Hvis man har en lille eller mellemstor virksomhed, er Salary det letteste og mest automatiske lønsystem på markedet. Så kunderne vælger os for at spare tid og undgå fejl i løn, betalinger og bogføring. Da alle tre dele kan automatiseres 100% i Salary. For eksempel overfører og bogfører vi alle betalinger og posteringer til Skat, feriepenge og ATP på de rigtige tidspunkter af året.”

Pento

Jonas Bøgh Larsen - Direktør for Pento

Jonas Bøgh Larsen

Direktør

Pento er lukket ned i Danmark

Co-founder og CEO Frants Moraitis for Gratisal

Frants Moraitis

Co-founder og CEO

Intect tilbyder et system med færre fejl, da lønsedlen kan laves i udkastform og godkendes af medarbejderne.

Vi har en meget stærk lønmotor, der blandt andet bidrager til automatisering af lønprocessen samt minimering af fejl i denne. Vi kan tilbyde en intuitiv lønseddel, mere gennemsigtighed og en solid tidsbesparelse i selv de helt store og komplekse virksomheder med mere end 1.000 ansatte. Så er vi også de billigste på markedet, uanset om du har 1 eller 1.000 ansatte, og vores lønsystem reducerer implementeringsprocessen med 80-90%. Det hele er meget straight forward, og du betaler aldrig for mere, end du reelt bruger”.

Epos

Jørgen Bærentzen

Senior manager
Epos tilbyder lønservice med fokus på, at det skal være korrekt og automatiseret.

“Epos henvender sig til de større virksomheder med 100+ ansatte. Mange vælger os pga. vores fleksibilitet i forhold til overenskomster, rapporteringer og muligheden for at have flere virksomheder (cvr. numre) i én og samme løsning. Vi tilbyder mere end bare en standard pakke. Vi har en bred pallette og et erfarent hold af konsulenter. Enhver løsning kan tilpasses i forhold til behov i virksomheden som f.eks. integrationer med andre systemer; det kunne være tid, HR og økonomi. Vores konsulenter kan også hjælpe, hvis der skulle opstå sygdom i virksomheden. Generelt er vi mere fleksible end de mindre systemer, da vi kan tilpasse til lokalaftaler, tilbyde nordiske løsninger og give muligheden for at køre systemet in-house eller at outsource det til os”.

Visma

Monika Juul

Administrerende direktør
Visma tilbyder en af markedets mest benyttede platforme, garanti for lovkrav og support fra lønspecialister.

 ”I Visma Enterprise betragter vores kunder os som deres HR-partner, og det er vi faktisk ret stolte af. Vi er eksperter i at udvikle HR- og lønsystemer, der understøtter og automatiserer tunge administrative processer og opgaver hos vores kunder. Vores primære formål er at frigøre ressourcer i HR-administrationen, så vores kunder får tid til at udvikle deres medarbejdere og ikke skal bruge tid på langsommelige og tidskrævende arbejdsgange. Vi anser medarbejdere som værende virksomhedens vigtigste ressource. Vores mange års erfaring og indsigt gør os til videnshus inden for HR- og lønområdet og sikrer samtidig, at vores løsninger og systemer hele tiden understøtter gældende love og regler. Men vi stiller også vores viden til rådighed og rådgiver og informerer løbende vores kunder om forhold, tendenser og ændringer i markedet, der har betydning for dem og deres medarbejdere”.

Tommi Hansen - Salgsdirektør Lessor løn

Tommi Hansen

Salgsdirektør
Lessor tilbyder at fjerne den traditionelle, tunge lønproces, med et system der undgår al manuel indtastning.

”Vores kunder vælger os, fordi vi er langt fremme teknologisk og har nogle fleksible lønsystemer at tilbyde. Vores brugerflade er moderne og appellerer især til større virksomheder med mere end 50 ansatte. Der er frie valg, og det er op til virksomheden, om løsningen skal være hosted i cloud eller om de vil køre det selv. Vi kan dække overenskomster på markedet, og vi er også behjælpelige, hvis virksomheder vokser eller bliver overtaget af en udenlandsk virksomhed, hvor der kan være nye behov. Vores fleksible brugerflade gør, at man ikke behøver skifte lønsystem pga. flere medarbejdere eller anderledes krav til rapportering”.

Proløn

Finn Conradsen - direktør for Proløn - lønsystemer

Finn Conradsen

Adm. Direktør
Proløn tilbyder både basis og skræddersyede systemer til netop din branche.

”Når vi spørger vores kunder, hvorfor de har valgt ProLøn, så svarer de næsten enslydende, at det er på grund af vores unikke kundeservice. Lønkonsulenterne i ProLøn er tilgængelige, fordi de tager telefonen hurtigt, de er kompetente i forhold til lovgivning og overenskomster, og så er de hjælpsomme. Dertil kommer et moderne og brugervenligt lønsystem, som er nemt at integrere med andre it-systemer. Hvis du lægger de to ting sammen: kundeservice i særklasse og et brugervenligt og integrerbart lønsystem, så har du en samlet pakke, der er meget attraktiv for kunderne.”

EG

lønsystem

Finn Sørensen

Manager
EG tilbyder lønservice med stort kendskab til overenskomst og lovgivning i håndværker- og installatørbranchen.

”Vores kunder vælger os pga. 2 faktorer. Service og kvalitet. Vi er hurtige til at servicere vores kunder. Når de ringer ind til os for at få hjælp, kommer de igennem inden for 10 sek. Vores høje kvalitetsniveau er grundet i et dybt branchekendskab inden for byggebranchen. Vi sørger for at alt bliver kontrolleret i forhold til overenskomst og lovgivning, så lønnen udbetales korrekt hver gang. Det er det, der gør os til en unik lønservice”.

Hvilket lønsystem skal jeg vælge?

Der er ikke ét system, der er det korrekte og bedste at vælge. Det kommer helt an på, hvordan din virksomhed ser ud, hvad du skal bruge det til og hvem der skal bruge det – stil dig selv disse spørgsmål, når du kigger vores oversigt igennem. 

Nu er du et skridt nærmere på at vælge dit nye system. Men det er også vigtigt at overveje, hvor meget du vil have automatiseret? Eller med andre ord: hvor doven er du, når det kommer til at lave løn? Med et væld af mulige automatiseringer, der fjerner traditionelt tastearbejde, kan du nemlig overlade det meste af processen til selve systemet.

Opdag smarte funktioner, og personliggør dit digitale lønsystem

Udover de typiske tekniske funktioner tilbyder de fleste danske lønsystemer integrationer, features og yderligere automatiseringer. Du har derfor mulighed for at personliggøre dit lønsystem, så det passer endnu bedre til dine behov. Du kan f.eks. bede dine medarbejdere vinke farvel til pen, papir og krøllede kvitteringer. Introducer dem i stedet til features som digital registrering af timer, kørsel og udlæg med et medarbejder login, app eller integration med dit nuværende timesystem. 

Det kan også være funktioner, der gør livet lettere for din bogholder eller revisor. Systemerne kan nemlig oftest integreres med dit regnskabssystem. Vi har sammenlignet funktioner og features for de forskellige systemer, så du kan se, hvad der er inkluderet og hvad du skal tilvælge. Det er nemlig ikke alle features, der er inkluderet i gratis versionen eller i basispakken.

Danske lønsystemer - det tekniske

[table id=1 /]

*Løntyper: funktionær, timelønnet, måneds og 14 dages udbetaling.
**Mulighed for at angive og indberette overenskomst berettiget løn, barsel, pension, ferie, sygedage og tillæg.
***Korrektion efter lønkørslen er foretaget. Note – Data er baseret på info fra virk.dk, virksomhederne og deres hjemmesider.

Digital lønafregning til store og små virksomheder

Dataløn Danløn​ Zenegy Salary Pento Intect Epos Visma Lessor Proløn Ekpresløn Let løn EG
Forskellige løntyper*
Overenskomst*
Forskerordning
Korrektioner*** Med basis+ ekspert og lønservice Muligt ved kontakt til support Muligt ved kontakt til support
Lønadministration Lønservice 155 kr. pr. lønseddel Samarbejde med revisorer Tilbyder adgang til bogholdere Tilbyder adgang til bogholdere Samarbejde med revisorer Lønservice skræddersyet tilbud Lønservice skræddersyet tilbud Tilbyder adgang til bogholdere Tilbyder adgang til bogholdere Tilbyder adgang til bogholdere
Tidsregistrering Med integration og gratis app Via gratis app Med integration og gratis app Med integration og app Kun med premium Med integration og gratis app Med integration Med integration Via gratis app Med integration Med integration
Integration af regnskabssystem Overfører til regnskabs- program
Lønseddel til E-boks Ja 3 kr. pr. lønseddel Ja 3 kr. pr. lønseddel Ja 1,75 kr. pr. lønseddel
Lønseddel på andet sprog end dansk Mulighed for at tilpasse manuelt Engelsk Engelsk Mulighed for flere sproglag Mulighed for de fleste sprog Engelsk - opsætning 9800 kr. Mulighed for engelsk
App m. registrering af timer, kørsel og udlæg. Ja, til timer, fravær og ferie 49 kr. pr. bruger pr. måned
Automatiske indberetninger (SKAT, ATP, feriekonto) Kun til SKAT

Der er systemer der passer til dig, som ønsker det simpelt og billigt. Og til dig der har brug for lidt flere integrationer og funktioner. Som mindre virksomhed med et par enkelte medarbejdere kan du med fordel bruge de gratis systemer som Salary og Gratisal. Husk dog at være opmærksom på, hvad gratis versionerne inkluderer og om de dækker din virksomheds behov. Du skal typisk betale for tilvalg som at få sendt lønsedler til E-boks.

Til mellemstore og større virksomheder kan du med fordel vælge et af de systemer, der tilbyder tidsregistrering, integration af regnskabssystem og lønadministration. Det vil både dine medarbejdere og din bogholder sætte pris på, når der skal holdes styr på mange lønninger. Med Dataløn, Danløn, Zenegy, Salary, Lessor og EG kan du virkelig digitalisere din lønproces. Disse tilbyder nemlig en app, hvor dine medarbejdere kan registrere alt fra timer og kørsel til diverse udlæg. Har du derimod slet ikke tid til alt lønarbejdet? Så bør du enten hyre en ekstern bogholder eller vælge en af de store virksomheder, som Dataløn, Epos, Visma, Pento eller EG, der tilbyder egen lønservice. Deres lønspecialister varetager simpelthen hele processen for dig – så bliver det ikke lettere!

Prøv en gratis test, og vælg dit optimale lønprogram

Stort set alle de danske lønsystemer tilbyder en form for gratis test eller demo. Enten hvor du kan få adgang til lønsystemet og navigere rundt i funktionerne, eller hvor en lønkonsulent præsenterer systemet for dig. De gratis tests kan du som mindre eller mellemstor virksomhed med fordel benytte dig af. Det er en hurtig og let måde at aflæse, hvor brugervenligt systemet føles og hvordan lønudbetalingsprocessen foregår. Som større virksomhed kan det være rart at få en mere dybdegående og personlig præsentation. Hvis I f.eks. er flere, der skal bruge systemet, eller hvis I søger en skræddersyet løsning.

Kig vores oversigter igennem, og vælg gerne en 2-3 lønsystemer, som du synes passer til din virksomheds behov. Test dem, og find dit optimale lønsystem i dag!

Frederik Sandgrav
Frederik Sandgrav

Hvad siger du til at modtage vores nyhedsbrev?