Hvorfor du ikke skal lave dit eget bogholderi

Skrevet af Jimmi Hove d. 30/9-2022

Den lange seje vej

Jeg blev 45 år før jeg fandt ud af bogholderi. På det tidspunkt har jeg været iværksætter i 20 år. Lyder det dumt ? Ja det var det også, jeg endte med en skattegæld på over 500.000,- kroner.
Det kan ikke anbefales.
Jeg troede hele tiden at jeg nok selv skulle kunne finde ud af det, fordi hvor svært kan det være ? Svært nok for mig åbenbart, selvom jeg kun havde et mindre firma.
Jeg prøvede at få flere samarbejder med bogholdere op at køre, men flere af dem afviste mig (er min teori) fordi jeg var så umulig. Jeg hørte i hvert fald aldrig fra dem efter at have spurgt om tilbud hos dem, og forklaret dem min status.
Så fandt jeg endelig en bogholder der turde arbejde med mig.
Men han var af dem gamle skole. Han synes at Dinero, e-conomic og alle de nye FinTech muligheder der er kommet er noget moderne pjat. Nej du et excelark, det ved man hvad er.
Jeg havde tillid til ham. Det lød fornuftigt det han sagde, selvom jeg kunne havde hørt gode ting om e-conomic og Dinero.
Der gik et år, så fik jeg yderligere en skatteregning denne gang på 140.000,- kroner.
Jeg var ved at bryde sammen, og klar på at opgive min elskede iværksætterdrøm.
Han havde givet mig grønt lys til at udbetale for meget løn til mig. HAN sagde at det var okay, og det stolede jeg på.
Jeg fandt ud af at hans modstand mod e-conomic, Dinero, Business Central og hvad der ellers findes af Fintech var baseret på dovenskab. Han orkede ikke at sætte sig ind i det, ligesom at han ikke orkede at give mig god rådgivning.

Men så fandt jeg endelig den rette bogholder.

Hun er fleksjobber og hedder Lotte. Ikke nok med at hun er grundig (og elsker at være det), så har hun også en høj sans for at opføre sig ordentligt overfor sine medmennesker.
Det var den største lektion jeg lærte af alt det med den gamle bogholder: at bare fordi de godt kan lide at nørde med tal og systemer, betyder det ikke at de har en høj arbejdsmoral.
Så NU er der endelig styr på mit regnskab, og når man tjekket Online Marketing Bureauet ApS på proff.dk kan man se hvor flotte regnskaber vi har. Men det tog mig så også 25 år at lære det.
Så lad nu være med at være ligesom mig. Indse at du ikke kan være god til alt. Vi er gode til markedsføring, men elendige til bogholderi.
Nu rådgiver vi selv vores kunder til at finde en bogholder, og bruge al den nye FinTech der findes, hvis jeg kan se at de er ligesom jeg var engang.

FinTech software og personer der har hjulpet mig og vores kunder er:

Frederik Sandgrav fra Sandgrav Solutions, for altid at dele nyheder om moderne bogholderi så det er til at forstå for folk som mig. Det gør han på Linkedin her

Skrevet af:

Picture of Frederik Kromann

Frederik Kromann

Frederik, også kendt som "Den luddovne bogholder" har over 10 års erfaring med atdigitalisere og automatisere bogføring

Se mere fra vores blog:

Frederik Sandgrav

Hvad siger du til at modtage vores nyhedsbrev?