Et digitalt bogholderi der klarer løn – og meget mere

Hvorfor vælge et digitalt bogholderi til at udbetale løn?

Bogføringen forbinder mange med at registrere de ting, virksomheden køber og sælger, men faktisk er udbetaling af løn en af bogholderiets vigtigste opgaver. Der er mange faktorer, der skal medregnes, når der skal udbetales løn til dine medarbejdere.

Det tager rigtig lang tid, medmindre man har et digitalt bogholderi til at klare opgaven. Der er nemlig et væld af regler, bidrag og skatteforhold, man skal være opmærksom på. Det kan nogle af de større lønsystemer hjælpe med.

Den helt store fordel er ikke blot at gå fra manuel indberetning via f.eks. SKAT´s letløn for selv at slippe for at udregne tingene manuelt. En af de primære årsager er at finde det lønsystem der passer PRÆCIS til din virksomhed.

Nedenstående punkter er nogle af de udfordringer vi oftest oplever:

  • forskellige tillæg og satser
  • et vagplanssystem der skal integreres
  • Hyppigt skiftende medarbejdere
  • Styr på sygdom og refusion
  • Overblik over feriedage
  • B-indkomst indberetninger
  • Forskerordning

Udbetaling af løn uden et digitalt bogholderi

Der gælder mange regler for lønudbetaling. Det er naturligvis muligt at sætte sig ind i reglerne, men det kræver, at man holder det vedlige. Det skyldes, at regler løbende tilføjes eller ændres, så man konstant skal holde sig opdateret. At læse op på reglerne, kræver i visse tilfælde en forståelse for jura, hvilket kan være en tidskrævende disciplin at lære, når man i forvejen har travlt.

Ikke nok med, at du skal kende reglerne, vil den økonomiansvarlige i virksomheden skulle indtaste timesedler, indberette og udbetale løn, afregne feriepenge, og indberette A-skat, AM-bidrag, pension og meget mere. Alle disse processer er enormt ressourcekrævende, og det anbefales derfor, at man outsourcer dem.

Vi oplever desværre også nogle gange at folk har udbetalt løn uden at indberette til SKAT. Det betyder udover en større skatteregning også et ret alvorligt forhold overfor SKAT der skal bringes i orden så hurtigt som overhoved muligt.

Udbetaling af løn med et digitalt bogholderi

Hvis du vælger et af de mange lønsystemer som vi anbefaler som f.eks. Bluegarden, Zenegy eller Salary, skal du ikke bekymre dig om nye regler for udbetaling af løn, ændringer i nuværende regler, eller for den sags skyld resten af bogholderiet. Her er alt systematiseret og digitaliseret, så det aldrig kan gå galt.

Alt efter dine behov vil vi sammen med dig vælge det system, der passer bedst til dig og din virksomhed.

Desuden vil det digitale bogholderi være ansvarligt for eventuelle fejl, så du kan fokusere på dine andre ansvarsområder. Oven i købet har det digitale bogholderi en hotline, hvor du omgående kan få fat på en bogholder, hvis der eksempelvis skal rettes i en medarbejders løndata.

Mange virksomhedsdrivende fortæller, at det har lettet deres hverdag at få outsourcet bogholderiet. Desuden kan man i mange tilfælde se, at virksomheden ikke kun for overskud på tid- og energikontoen, men også bundlinjen, da det digitale bogholderi kan spare en masse kroner.

Økonomisk sans hjælper

Generelt er det en rigtig god ide at have små hjælpeprogrammer ved hånden. Det kan være alt lige fra små regnskabsprogrammer til at holde styr på privatøkonomien til en valutaomregner. Ved at have lidt økonomisk sans, kan man fra starten af stå stærkere. Dette er vigtigt, når man skal vælge digitalt bogholderi.

Hvad sker der, hvis lønnen ikke udbetales korrekt?

Det kan have store konsekvenser for din forretning, hvis bogføringen, herunder løn, ikke afregnes korrekt. Hvis en medarbejder ikke har fået sin løn, er det en væsentlig misligholdelse af ansættelsesforholdet.

Arbejdsgiveren vil få en rykker, også kaldet påkravsskrivelse. Hvis denne heller ikke betales, vil medarbejderen kunne ophæve ansættelsesforholdet og kræve erstatning for den manglende løn inklusiv i opsigelsesperioden. Det er rigtigt dårligt for en virksomhed at komme i klemme med en medarbejder. Det skyldes, at medarbejderen vil kunne gå til en a-kasse, som har enorme ressourcer til at tage retslige skridt mod virksomheden.

Spar tid og penge med simpel økonomistyring hos Sandgrav Solutions. Vi anvender de bedste styresystemer til løn og bogføring, hvilket kommer dig og din virksomhed til gode. Følg kontaktsiden og få en uforpligtende snak om mulighederne for din virksomhed.

Skrevet af:

Frederik Kromann

Frederik Kromann

Frederik, også kendt som "Den luddovne bogholder" har over 10 års erfaring med atdigitalisere og automatisere bogføring

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Se mere fra vores blog:

Frederik Sandgrav

Hvad siger du til at modtage vores nyhedsbrev?